Και βέβαια να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. Και βέβαια να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις. Αρκούν όμως τα μέτρα αυτά; Επειδή έχουν ειπωθεί όλα σχεδόν αυτές τις μέρες, μόνο δυο πράγματα θα ήθελα να τονίσω:
1. Ο φόβος μειώνει κατά 80% τη δράση του ανοσοποιητικού μας συστήματος
2. Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό είναι αυτό που θα μας προστατεύσει από οποιαδήποτε λοίμωξη, επιδημία, πανδημία. Καλούμαστε λοιπόν να επιλέξουμε πού θα εστιάσουμε την ενέργεια μας :στο να κινδυνολογούμε (κατανοητό και αυτό, μια που πολύ βαθείς υπαρξιακοί φόβοι έχουν ενεργοποιηθεί με αφορμή την εξωτερική πραγματικότητα) ή στο να προσπαθούμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά την Υγεία και την ποιότητα ζωής μας, το μόνο μακροπρόθεσμο μέτρο που θα μας βγάλει στα ανοιχτά σε αυτή και σε όποια άλλη κρίση της δημόσιας υγείας.
Όπως αυτή η πελάτης μου, που διάλεξε το δεύτερο. Ακολουθώντας Ομοιοπαθητική θεραπεία και πλάνο διατροφής, με συνέπεια και δέσμευση απέναντι στον εαυτό της, κατάφερε να χάσει 10 κιλά και να μειώσει την γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη της από 6,0 που ήταν τον Ιούλιο του 19, σε 5,7 τον Φεβρουάριο του ’20. Ανέστρεψε δηλαδή το προδιαβητικό στάδιο στο οποίο είχε φτάσει, με την αλλαγή του τρόπου ζωής της. Αυτομάτως μείωσε σε μεγάλο βαθμό την ευπάθεια της.
Ας θυμόμαστε ότι η ασθένεια δεν είναι μονόδρομος και πως οι μακροπρόθεσμες αλλαγές είναι αυτές που θα μας φέρουν τις πιο βιώσιμες λύσεις.
Αφήστε μια απάντηση