
Ατομικές Συνεδρίες Ομοιοπαθητικής
Μέσα σε κλίμα αποδοχής και εμπιστοσύνης, ο θεραπευόμενος καλείται να περιγράψει με λεπτομέρεια τα συμπτώματα που βιώνει, σε σωματικό και ψυχοδιανοητικό επίπεδο, να τα οριοθετήσει ως προς την έναρξη τους και την πορεία που ακολούθησαν και να εντοπίσει παράγοντες που μπορεί να έχουν θετική ή αρνητική επίδραση πάνω τους, όπως για παράδειγμα, μια συναισθηματική κατάσταση, ένα γεγονός, μια συγκεκριμένη συνήθεια ή ένας περιβαλλοντικός παράγοντας. Έτσι αποκτά μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πώς , πότε και γιατί εμφανίζεται ένα σύμπτωμα.
Με τις ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ιστορικού, ο άνθρωπος μπαίνει στη διαδικασία να θυμηθεί και να συνδέσει πληροφορίες για την ασθένεια του που ως τότε ήταν σκόρπιες μέσα του. Να δει την ασθένεια από απόσταση και να την απεκδύσει από τη δαιμονική της διάσταση έτσι ώστε να αναλάβει όποια δράση χρειάζεται προκειμένου να αποκαταστήσει την υγεία του.
Το ομοιοπαθητικό ιστορικό είναι αρκετά εκτενές γιατί στοχεύει στη δημιουργία ενός όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένου ψυχοσωματικού προφίλ του θεραπευόμενου προκειμένου να γίνει η επιλογή της καταλληλότερης ομοιοπαθητικής αγωγής για το άτομο αυτό.
Κατά το κλείσιμο του ραντεβού αποστέλλεται μία εκτενής φόρμα συμπλήρωσης ιστορικού και μία φόρμα συμπλήρωσης του αναλυτικού διαιτολογίου της τελευταίας εβδομάδας.
Ακολουθεί η πρώτη συνεδρία, η οποία διαρκεί 1.5-2 ώρες. Λαμβάνεται το πλήρες ομοιοπαθητικό ιστορικό και δίνεται η κατάλληλη μηνιαία ομοιοπαθητική αγωγή. Ακολουθούν οι επανεξετάσεις, ανά διαστήματα που κρίνονται από την εξέλιξη της θεραπείας.
Δεν επιβάλλεται η διακοπή του καφέ, εκτός αν κριθεί από το ιστορικό ότι έχει δυσμενή επίδραση στον οργανισμό.
Επίσης, κατά την έναρξη της θεραπείας δεν χρειάζεται να γίνει διακοπή παράλληλων αγωγών με συμβατικά φάρμακα. Κατά την πορεία της θεραπείας, αυτό αξιολογείται από τον ανάλογο εξειδικευμένο γιατρό.